onsdag 12 januari 2011

Swindon, kappa-doijor och en Pub


Igår jobbade jag min första kväll på F&B det blev lite stå i baren, en massa spring med fajitas till folk i baren som satt och kollade League Cup matchen Birmingham - Westham United. Jag han även med att servera 2 bord (vi hade bara 4 bokningar inne i restaurangen då alla ville äta i baren på grund av fotbollen) bära omkring en stor jävla bricka i hotellet för att leverera roomservice samt omdukning av restaurangen för frukost. Slutade jobba vid klockan 11. Fick sedan en fin överraskning då jag kom tillbaka till stugan jag och Tomás hade fått ta över Marius och Johns Playstation för 2 veckor medan de är på semester hemma i Rumänien, lär bli en jävla mycke PES om kvällarna nu.

Idag har det varit min första lediga dag här i England. Åkte in till Swindon med mina arbetskamrater Mirka (från Slovakien) och Mirella (Från Rumänien) vi gick och satt oss på en pub och käkade lunch, jag tror vi satt där i 2 timmar. Sedan gick vi till en stor WHS för att Mirka skulle köpa frimärken för att posta ett brev. Sen blev det en snabb sväng ti Sports Direct. Där inhandlade jag ett par svarta kappa skor för £12, synd att dom faktist ser helt bra ut och jag köpte dom för det simpla och animaliska ändamålet att förstöra dom på gymmet. Sedan blev det att hoppa på bussen och åka iväg till Stratton Park för att köpa lite grejer till huset. Då vi var klara på Sainsburrys gick vi tillbaks till byn. Sen blev det chill och middag i stugan o sen stack jag ut och gå i byn och råkade hitta den lokala pubben The Carriers Arm och bestämde mig för att gå in och avnjuta en Pint. Vid disken bestämde jag mig sedan för den lokala Courage Best Bitter en Real Bitter Ale som dras upp från sitt träfat med handpump. Courage Best har bryggts i 200år har en alkohol styrka på 4% och finns endast tillgänglig i sydvästra England. Courage Best är även rugbyälskarnas favorit eftersom de sponsrar de största klubbarna i området nämligen Plymouth Pirates och Exeter Chiefs.

Jag fick ett stop fyllt ända upp till kanten enligt äkta Engelsk maner. Engelsmännen vill nämligen ha sina stop fulla med minimalt med skum eller froffing som dom kallar det. Detta är en kunskap som jag ännu inte lyckats bemästra under mina 5 timmar bakom bar disken på Hotellet, hoppas man lär sig. En lokal bonde John har redan förbjudit mig från att hälla upp hans öl då han tycker att det blir för mycket skum i stopen som jag gör.

För att läsa mera om Courage Best gå in på min öl-blogg som ni hittar genom att klicka här.

Inga kommentarer: